top of page
  • Forfatters billedeTage Laursen ApS

Træ/Alu vinduer eller...?

Når du skal vælge nye vinduer og døre til dit hus, kan det være godt med hjælp fra fagfolk.


Der findes rigtig mange forskellige typer af vinduer, og ikke mindst er der også forskellige materialer at vælge imellem.


Er du til bondehusvinduer, små eller store vinduer, 2-delte, 3-delte eller et vindue uden sprosser?

Drømmer du om vinduer og døre i ædeltræ, fyrretræ, plastik eller træ/alu? *


Det hele afhænger af huset, synes vi.


Det ville være ærgerligt, at vælge nye moderne vinduer i plastik, til et hus med mange år på bagen. Ligeledes ville det være forkert, at vælge bondehusvinduer til et nyt hus med en helt moderne byggestil.

Kig på de eksisterende vinduer. De vinduer huset er “født med”, er oftest dem der passer bedst. Arkitekten har valgt for dig.


Med hensyn til vedligeholdelse, så er der jo også nogle hensyn at tage her.


Et trævindue kræver olie eller maling med nogle års mellemrum. Det skal måske slibes lidt og så males igen. Til gengæld har du et vindue, der er i “live”. Det bevæger sig, føles ægte. Det kan nogen bedst lide, og er ofte den løsning, der passer bedst til huse, der ikke er helt nye.


Andre vil hellere undgå en masse udvendig vedligeholdelse og vælger derfor træ/alu vinduer. Her har du et trævindue, som på udvendig side er beklædt med alu, for at være mere modstandsdygtig overfor vejr og vind. Indvendigt skal det dog stadig holdes med maling eller olie.


Er du i tvivl om, hvad der er bedst for dig og til dit hus, så kontakt os og få en snak om mulighederne.128 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page